Zaopatrzenie gastronomii

Wręcz w najprostszym i najmniejszym lokalu gastronomicznym potrzebujemy sprzętu, który będzie nam pozwalał przygotować potrawy dla klientów. W przypadku małych barów używa się kuchenki mikrofalowe, zmywarki, piecyki gazowe, grill, frytownice i tym podobnych osprzęt. Kiedy w grę wchodzi zaopatrzenie wielkiej restauracji, wykorzystanie mają również wielkie kombiwary, patelnie elektryczne, garnki elektryczne, duże kuchnie, ogromne okapy i wielkie lodówki czy zamrażarki.

Zaopatrzenie się w sprzęt niezbędny do gastronomii wymaga ogromnych nakładów inwestycyjnych. Jedno urządzenie gastronomiczne kosztuje co najmniej kilkanaście tysięcy złotych, a najczęściej jest to nawet kilkadziesiąt tysięcy zł. Takie wysokie ceny są powiązane z jakością, a ta powinna być jak najwyższa. Im wyższa będzie jakość rozwiązań oferowanych przez zakład gastronomiczny, tym całkiem dobrze dla klientów tego zakładu, a tym samym dużo lepiej dla właścicieli, bo będą mogli więcej zarobić. W doborze maszyn gastronomicznych na pewno nie warto się kierować chwilowymi potrzebami lub impulsami. Przede wszystkim należy myśleć perspektywicznie i w tym samym momencie nastawić się na wybór rozwiązań, które będą nam w stanie pomóc przygotować posiłki dla większej grupy ludzi. O ile ograniczymy się do wyboru takich urządzeń, które pozwolą obsłużyć małą restauracje, to nie będziemy już przygotowani na to, aby obok tej restauracji otworzyć ogródek letni, który w ciepłe miesiące roku pomieści drugie tyle klientów. Wtedy zaistnieje konieczność wypełnienia wyposażenia, a to będzie się wiązało z dodatkowymi kosztami. Będziemy także potrzebowali dodatkowego miejsca.

Zobacz również: https://ngastro.pl/piece-konwekcyjno-parowe-hendi/1022802-piec-konwekcyjno-parowy-hendi-nano-12x-gn-1-1.html

FacebookTwitterGoogle+Podziel się

Leave a Reply