Rodzaje pieców do pizzy

Stoły chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego. Zrealizowane są z metalu, dzięki czemu można bardzo łatwo utrzymać je w czystości. Służą głównie do przygotowywania posiłków.

Czasami pod blatem roboczym znajduje się szafka, w której można przechowywać półprodukty, które wymagają niższej temperatury. Większość stołów chłodniczych ma regulowany zakres temperatury od 0 do 8 stopni. W praktyce liczba stołów chłodniczych w lokalu zależy od tego, ilu pracowników jednocześnie przygotowywać będzie posiłki. Taki stół będzie także stanowić podstawowe wyposażenie do pizzerii. Poza tym w każdej pizzerii musi wyszukać się również bardzo dobry piec do pizzy. Tu sporo zależy od tego, jak lokal zamierza przygotowywać posiłki i jak na prawdę dużo posiłków będzie wydawać jednocześnie. Dobrym rozstrzygnięciem będzie elektryczny piec do pizzy dwukomorowy. Choćby zdarzają się lokale, które chwalą się tym, że przygotowują swoją pizzę w piecu opalanym drewnem. Wybranie odpowiedniego pieca do lokalu z pizzą to niełatwe zadanie. Na pewno nie wolno kierować się wyłącznie ceną, choćby to może być znaczący parametr. Najłatwiejsze w obsłudze są piece elektryczne. Będą też zajmować najmniej miejsca. Najwięcej zachodu będzie z piecem opalanym drewnem, bo lokal musi być przygotowany do tego, by taki piec w ogóle podłączyć. Warto zwrócić również uwagę na to, jaką maksymalną temperaturę może osiągnąć taki piec. Ażeby pizza przygotowywała się szybciej niż w domowych warunkach, piec powinien piec w temperaturze wręcz 400 stopni.

Źródło informacji: piec do pizzy dwukomorowy.

FacebookTwitterGoogle+Podziel się

Leave a Reply